MESUNDRA NU ARE NICI O LEGATURA CU PRODUSUL ONKOLOGIC 200 PLUS, ORICE ASEMANARE CU MESUNDRA ESTE EXCLUSA!!!
MESUNDRA-,,Sanatate contagioasa”
Inflamatiile, celulele mitohondrice si oxigenarea corpului
Infectiile, inflamatiile joaca un rol central in transformarea celulelor sanatoase in celule maligne. Inflamatii, infectii, metale grele, radiatii, mediu inconjurator; un studiu facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca 20% din boli si tot al cincelea caz de deces in UE este in directa legatura cu mediul inconjurator, care este tot mai nociv.
Hamei = aurul verde al vindecarii
In evul mediu tarziu a inceput hameiul sa joace un rol important in medicina alternativa, la febra, tuberculoza, dureri ciclu, bufeuri, pancreas-splina, ficat gras si hepatita, cresteri pe piele etc. Hameiul poate sa traiasca 50 de ani; vine din Mongolia, creste pana la 30cm / zi, in lunile aprilie-iulie se recolteaza.
O curiozitate a botanicii este ca majoritatea plantelor cataratoare se rasucesc spre stanga, pe cand hameiul, o raritate in botanica, se rasuceste in spirala pe dreapta. Acest aspect are o mare importanta energetica de sedare , incarcare;
-Are efecte sedative in caz de neliniste, atacuri de panica, insomnii, este folosit ca antibiotic – antiviral – antimicotic – antiseptic, in caz de helicobacter pylori, herpes simplex, stafilococus aureus, streptococus, homoliticus, alergii, dereglari hormonale;
-Antitumoral-japonezii(1990) cancer san, prostata, tiroida, rinichi, metastaze produse de orice tumora maligna/benigna;
-Digestie – stimuleaza secretia gastrica, diaree, neurosa intestinala, crampe, morbus crohn, constipatie;
-Cosmetica – fermitate si luminozitatea tenului;
-Antiseptic – opreste orice forma de cancer in dezvoltare.
Hormonul echilibrului fericirii
Sunt multe faze in viata in care nu ne simtim bine, suntem tristi, fara nici un chef, avem probleme in viata privata, profesionala, stres, ciclu dereglat, bufeuri, lipsa de vitamine – minerale: ne lipseste Serotonina.
Mesundra vine si echilibreaza buna dispozitie echilibrul ca un barometru, exact cat are nevoie corpul fiecaruia, cu alte cuvinte Mesundra te face in fiecare zi ,,un pic mai fericit!”
“Mesundra este sanatate contagioasa”
Mesundra distruge blocadele energetice in sistemul neurovegetativ, ducand la o relaxare psihica si emotionala, cu efect pozitiv asupra functionalitatii organelor bolnave.
Boli cronice precum cele de circulatie – inima, alergii, boli autoimune, cancer, stres, imunitate scazuta, ADHS, neuro-degenerative- boli psihice, se datoreaza functionalitatii defectuoase a celulelor mitohondrice, simbiozei celulare dereglate.
Mesundra actioneaza direct pe celula mitohondrica ducand la o regenerare si o optimizare in functionalitatea acesteia.
Mesundra – plante si condimente
GHIMBIRUL
- Umple de vitalitate;
- Amelioreaza starea de greata si voma;
- Incalzeste organismul;
- Trateaza indigestia;
- Are efect de viagra;
- Favorizeaza secretia bilei;
- Favorizeaza mobilitatea vezicii urinare;
- Arde grasimile (efect in cure de slabire);
- Este calmant in durerile abdominale;
- Este un calmant ideal pentru inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si in congestiile respiratorii;
- Combate artrita si poliartrita;
- Scade colesterolul;
- Actioneaza benefic in bolile cardio-vasculare si starile gripale;
- Intareste sistemul imunitar;
- Actiune benefica asupra infertilitatii.
SOFRANUL
Este indicat în tratamentul impotenţei şi sterilităţii, are proprietăţi antioxidante şi anticancerigene (eficient în tratarea diferitelor tipuri de cancer – gură, urechi, sân, stomac, uterin, renal sau tumori la ficat), este un excelent antispasmodic, ajută la digestie si este un remediu naturist bun pentru cei care sufera de balonare sau constipatie, creşte apetitul şi tratează colica renală, este un tonic al inimii, are acţiune antiinflamatoare, este un antidepresiv şi antipsihotic eficient şi este folosit cu succes în tratarea isteriei, imbunatateste vederea si previne degenerescenta maculara, cea mai comuna cauza a orbirii, mai ales in cazul varstnicilor, este indicat in tratamentul impotentei si al sterilitatii.
Medicamentele care conţin şofran sunt folosite la tratarea acneei, a condiloamelor şi a altor boli de piele, de asemenea sofranul vindecă arsurile şi rănile superficiale, ajutând la regenerarea pielii, poate opri extinderea celulelor grase in organism, contribuie si la scaderea colesterolului rau din sange si a trigliceridelor, precum si la ameliorarea steatozei hepatice (ficat gras).
USTUROIUL
- Excelent tonifiant si stimulent al productiei de anticorpi;
- Scade tensiunea arteriala prin incetinirea pulsului;
- Fluidizeaza circulatia sanguina;
- Creste pofta de mancare;
- Trateaza bolile de plamani, tulburarile de circulatie si tumorile albe;
- Este folosit ca remediu in urmatoarele afectiuni: raceala, efeminare la barbati, arteroscleroza, hipertensiune;
- Reprezinta si un adjuvant in HIV/SIDA .
Proprietăţile nutritive ale usturoiului sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu.
Pe langă rolul deosebit pe care îl are in buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul posedă un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei şi ofera protecţie faţă de agenţii cancerigeni.
Introducerea cu regularitate a usturoiului în alimentaţie, contribuie la asigurarea bunei funcţionări a organelor tubului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene şi virotice, la regenerarea normală a dermei şi la menţinerea tenului frumos.
Efectele asupra aparatului cardiovascular constau în combaterea tahicardiei şi spasmelor arterelor coronare răspunzătoare de producerea crizelor de anghină şi a infarctului de miocard, înbunătăţind astfel performanţa cardiacă. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale. Cercetările au demonstrat că utilizarea regulată a usturoiului în alimentaţie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie şi tratament a arterosclerozei. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din această cauză poate ameliora durerile de cap şi claudicaţia intermitentă.
Usturoiul este un vermifug, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scaderea tensiunii arteriale), antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, are efect antihelmintic şi anticarcinogenetic, fiind şi afrodisiac. Conţine vitaminele B1 si C, precum şi o serie de elemente ca: Brom, Cobalt, Iod, Magneziu, Siliciu şi Zinc.
Usturoiul este util în unele pneumopatii, iar datorită efectului antibiotic este indicat în tratamentul virozelor, bronşitelor, traheitelor.
De asemenea, accelereaza epitalizarea şi vindecarea rănilor. Persoanele care consumă cantităţi însemnate de ceapă şi usturoi prezintă un risc foarte scăzut de apariţie a cancerului gastric, de piele sau de colon. Usturoiul este foarte eficace în caz de tenie.
STRUGURII NEGRI
Terapia cu struguri a fost recomandata in cazurile de gastrita, constipatie si in alte complicatii ale sistemului digestiv, au efect lor detoxifiant, in special pentru sistemul digestiv, ficat, rinichi si sange.
Sunt folositi contra dispepsiei, hemoroizilor, pietrelor din sistemul urinar si biliar, pot activa functionarea ficatului, inlesni digestia si ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange si la eliminarea acidului uric, sunt dezinfectanti si au proprietati antivirale, ajuta la buna functionare a sistemului nervos si sunt folositori in cazurile de demineralizare care apar in timpul sarcinii si alaptarii.
Ajuta, de asemenea, la:
- Intarirea vaselor capilare si functionarea lor in bune conditii, fapt care ajuta la buna functionare a inimii, la remedierea problemelor care apar la nivelul pielii, varicelor;
- Reglarea nivelului colesterolului din sange, reducind astfel riscul unor evenimente cardiace;
- Cresterea imunitatii;
- Imbunatatirea circulatiei periferice;
- Reducerea raspunsurilor alergice si inflamatorii adverse;
- Incetinirea procesului de imbatranire si pierdere a elasticitatii pielii;
Astfel, strugurii au efect remineralizant, antitoxic, diuretic, decongestionant hepatic, laxativ, tonic muscular si nervos.
Strugurii contin vitamine din complexul B, asa explicandu-se proprietatile calmante, sedative si hipnotice. Pe langa vitaminele din grupul B, strugurii mai contin vitaminele C, A, PP, K si potasiu, fosfor, magneziu, siliciu, ca urmare se recomanda ca remediu natural impotriva reumatismului, gutei, bolilor de piele. Cel mai important component este resveratrolul, cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, care reduce riscul cardiovascular cu 40%, fiind mult mai eficient decat vitamina E, de exemplu, resveratrolul avand efecte terapeutice deosebite: ajuta la normalizarea circulatiei sangelui, scade nivelul colesterolului rau, stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase, in acelasi timp protejandu-le pe cele sanatoase, ajuta la buna functionare a creierului si are efect antiimbatranire, prevenind bolile degenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
ARDEIUL IUTE
Reprezinta un stimulent si un antiseptic ce contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten. Poate regulariza curgerea singelui si poate intari inima, arterele si nervii. Contine, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu si fosfor.
Ardeiul iute determina arderea rapida a grasimilor din corp. Prin utilizarea sa in mancarurile care, astfel, devin codimentate, caloriile in plus sunt arse. De asemenea, ardeiul iute sporeste apetitul.
Pentru persoanele care sufera de astm, bronsite cronice, sinuzite sau congestii datorate racelii sau gripei, este util consumul ardeiului iute intrucat acesta actioneaza ca un expectorant.
Ardeiul iute este recunoscut pentru alte avantaje precum acela ca are efect coagulant, imbunatateste memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimina starea de oboseala, are efect antiinflamator. Contrar parerilor, ardeiul iute nu produce ulcer si nici hemoroizi.
Ardeiul iute, in special cel rosu, contine capsaicina, substanta care reduce durerile si inflamatiile. O alta utilizare a ardeiului iute este in cazul congestiei sinusurilor. Capsaicina din ardeiul iute este utila in cazul durerilor cronice datorate bolilor reumatismale cronice ori in urma traumatismelor coloanei vertebrale (prin lezarea nervilor spinali),in cazul durerilor din cadrul neuropatiei diabetice sau in tratamentul durerii neuropatice din nevralgia postherpatica.
Poate fi utilizata si pentru durerea atipica faciala (datorata iritatiei nervului trigemen care inerveaza zona fetei), ajuta la distrugerea bacteriilor si inactivarea substantelor toxice rezultate din distrugerea celulara si a reactiilor alergice.
Actiunea sa anticancer a fost demonstrata in cancerul ovarian, mamar, de ficat si plamani, precum si in leucemie. Are, de asemenea, efecte de reducere a colesterolului din sange, avand rezultate benefice si cazul aterosclerozei (impiedica cresterea placii de aterom de pe peretii vaselor sanguine), scade tensiunea arteriala si riscul de accidente vasculare ori infarct de miocard. Se poate folosi pentru stimularea circulatiei la membrele inferioare ori in alte zone afectate; combate afectiunile cailor respiratorii superioare.
HAMEIUL AMARUI
Are efect calmant, fiind folosit folosit contra starilor de neliniste si de anxietate cu diferitelor sale complicatii (atacuri de panica, fobii, tulburari de somn etc.), a starilor de iritabilitate psihica si de hiperexcitabilitate nervoasa care apar pe fond de stres, a insomniei si a nervozitatii.
Hameiul actioneaza ca un puternic antiinflamator articular, reducand senzatia de durere la bolnavii de reumatism, este printre cele mai puternice remedii cunoscute contra bufeurilor de caldura care apar la debutul menopauzei, are efecte de stabilizare a ritmului cardiac, reduce starile de nervozitate si de neliniste care apar in aceasta perioada iar dupa instalarea menopauzei, ajuta la prevenirea osteoporozei.
Este eficient in cazul hiperexcitabilitatii sexuale, este recomandat in tulburarile genitale si sexuale care apar mai ales la fete (pentru declansarea ciclului menstrual intarziat, pentru combaterea acneei, a unor probleme cum ar fi hirsutismul sau apetitul alimentar exagerat, precum si contra unor tulburari emotionale care pot aparea in aceasta perioada) .
Hameiul stimuleaza activitatea rinichilor, impiedica formarea calculilor si recidiva infectiilor renale, are un puternic efect antispastic si ajuta la dilatarea cailor de evacuare a calculilor renali.
Este, de asemenea, un puternic antialergic.