Reflexoterapie

Reflexoterapie

Ce este reflexoterapia?

Reflexoterapia este o metoda cu radacini in lumea orientala. Are la baza o relatie reflexa dintre un punct din talpa si un anumit organ, realizandu-se printr-un masaj special al talpii.

Reflexologia este un sistem foarte vechi de masare a mainilor si a picioarelor, practicat de catre vindecatorii din Egiptul si China Antica. Teoria de baza a reflexoterapiei este aceea ca organismul nostru este impartit in mai multe zone. Aceasta metoda se bazeaza pe detectarea si corectarea unor dezechilibre ale organismului. Teoria de baza a reflexoterapiei spune ca talpa piciorului este o „harta” a organelor noastre. Prin masarea talpilor se trateaza anumite afectiuni si nu poate fi practicata de oricine, deoarece este necesara o buna cunoastere a informatiei legate de punctele de masaj si de ceea ce reprezinta acestea.

Cum functioneaza reflexoterapia

ReflexoterapiePrin masajul talpii, reflexoterapia faciliteaza circulatia sanguina, accelerand transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Detoxifiind organismul, se imbunatateste activitatea organelor atat din punct de vedere fiziologic cat si energetic (eliminand blocajele energetice de la nivelul organismului). Reflexoterapia imbunatateste circulatia sanguina care este vitala pentru fiecare organ sau zona a organismului, pentru transportul material nutritiv si plastic, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante.

Reflexoterapia nu pune diagnostice, dar se poate descoperi o suferinţă morfo-functională a organului corespondent palpând zona reflexogenă, zona foarte bogată în terminaţii nervoase şi vasculare. Reflexoterapia constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea armoniei energetice. In caz de suferinţă sau dereglări, punctele reflexe devin sensibile, respectiv dureroase la palpare, fiind sesizate de pacient şi diagnostician. Durerea este direct proporţională cu gravitatea şi vechimea afecţiunii organului corespondent. In timpul executării masajului, punctele reflexe trebuie controlate în permanenţă, pentru a nu se traumatiza zonele învecinate şi a evalua deblocarea cristalelor, deoarece majoritatea afecţiunilor organelor se manifestă şi sub forma aglomerărilor în punctele reflexe corespunzătoare de cristale (de exemplu: acid uric, săruri, alte impurităţi).

ReflexoterapieReflexoterapia facilitează circulaţia sanguină impunând accelerarea transportului toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere. Perturbarea circulaţiei în zonele reflexe face ca suferinţa organului corespondent să avanseze. Masarea zonelor reflexogene afectate, pe parcursul mai multor şedinţe, implică „fisurarea” cristalelor de toxine, depuneri pe care circulaţia sanguină le va trimite prin fluxul sanguin spre organele de eliminare, îmbunătăţind astfel starea de sănătate generală. Factorii care determină, întreţin şi agravează depunerile toxice pentru organism în zonele reflexe sunt multipli şi depind de specificul biologic al fiecărui individ, toxinele fiind principala cauză a îmbolnăvirilor curente, iar mediul, hrana şi celelalte elemente indispensabile vieţii fiind furnizorul acestora.

Tratamentul de reflexoterapie

Reflexoterapia se poate practica simultan,  in combinatie cu fitoterapia, homeopatia, medicina clasica, deoarece prin tehnicile reflexologice prezentate, aplicate cu rabdare şi perseverenţa, se elimină din organismul uman „deşeurile” toxice, se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, se întăreşte sistemul imunitar al bolnavului, deci se tinde către recuperarea funcţiei, respectiv a organului afectat de boală.

Avantaje ale reflexoterapiei

– Poate fi aplicată la orice categorie de vârstă
– Poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice şi acute, dar şi bolilor nemanifestate
– Nu are contraindicatii majore
– Este un tratament netoxic
– Se lucrează pe cauză nu pe simptome
– Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate
– Nu se întrerupe tratamentul medicamentos

Chiar practicată profilactic, reflexoterapia menţine sănătatea tuturor celor ce o folosesc cu încredere, deoarece previne şi chiar vindecă fără medicamente. Practica curentă a dovedit că afecţiunile fiziologice sunt tratabile prin reflexoterapie în proporţie de 85-90 %, iar cele organice într-un procent care depăşeşte 60%.

Centrul DermaVital va pune la dispozitie cele mai moderne tehnologii de remodelare corporala, tratamente cu IPL laser si tratamente anticelulita.