5Mituri ce se pot uita pentru cei care doresc sa slabeasca sanatos!

5 Mituri ce se pot uita pentru cei care doresc sa slabeasca sanatos!

Mitul nr 1- aliment usor sau cu grasime redusa pt silueta. Industria alimentara a descoperit acest truc pe care il foloseste cu succes. Atentie!! aceste alimente nu contin calorii mai putine si nici nu sunt mai sanatoase! Pentru obtinerea gustului se folosesc multe Euri, zahar etc, duc la cresterea zaharului in sange si scade arderea grasimilor in organism , iar corpul are nevoie de mancare !!…Asemenea alimente duc la o crestere in greutate!!

Mitul nr 2-daca renunt la o masa scad in greutate! acesta este un adevar pe jumatate, cand luati mai putina energie decat are nevoie corpul, luati automat mai putina proteina; dupa cantar ati slabit dar nu grasime! ci apa si musculatura. Metabolismul corpului trece automat pe activitate inceata, ataca rezervele de proteina si scade masa musculara, muschii noastri sunt principalul motor de ardere a grasimilor. Corpul invata si asteapta pana se revine la o alimentatie normala si isi face cu mult succes rezerve cu efectul jojo sau chiar ne ingrasam mai mult. Dupa o asemenea dieta se ia mai mult in greutate. Un ajutor real la slabit si mentinerea kg il constituie consumul marit de proteina. Proteina ne satura mai rapid decat hidrocarbura si semnalul de foame il primim cu intarziere. Proteina ajuta corpul sa faca rezerve de energie chiar daca nu suntem sportivi activi.

Mitul nr 3- Fructoza mai sanatoasa decat zaharul!– fructele si legumele contin multa fructoza. Industria alimentara foloseste des fructoza in alimente facand reclama ca sunt ,,indulcite natural”. Fructoza nu este mai sanatoasa decat zaharul! Ca si nr de calorii este la fel!zaharul contine 50% zahar de fructe (fructoza) si glucoza. Omul nu suporta fructoza in cantitate mare, 25 gr la o masa este ok. Numai celulele ficatului pot prelucra fructoza; la consum prea mare de fructoza o transforma in grasime, cu timpul ducand la un ficat gras.

Concret consumul mare de fructoza poate avea efecte negative asupra corpului.

Mitul nr 4- mai multe mese mici decat trei mese principale pe zi! La fiecare masa corpul lasa sa curga insulina. Acest hormon al pancreasului face ca zaharul din sange sa fie luat de celulele corpului. Cu cat creste mai rapid zaharul in sange cu atat mai rapid este nevoie de insulina, care in acelasi timp sustine depozitarea grasimii si da sentimentul de foame . De aceea recomand 3 mese principale pe zi, este principiul de mentinere a insulinei scazuta iar corpul poate sa arda grasimile intre mesele principale.

Si nu uitati !

Mitul nr 5 – cu varsta luam obligatoriu in greutate! ,,Da si Nu“, defapt este ca si cu inaintarea in varsta, reactiile biochimice in corp incetinesc, masa musculara incepe sa scada, cu cat avem mai putina musculatura cu atat mai putina energie consumam. Urmarea nu trebuie sa fie luarea in greutate, aceasta poate fi prevenita prin sport, miscare si o alimentatie bogata in proteina, (3/4vegetala, ¼ animala). Cu cat creste mai mult abdomenul cu atat mai mult creste riscul de diabet. Scaderea in greutate creste sistemul imunitar, reduce riscul imbolnaviri de cancer!

                 dna Florica Munteanu- homeopat/ Nutritionist/Specialist in biorezonanta.