Aditivi alimentari E-urile

 

-Aditivii alimentari sau subst. chimice adaugate in diverse produse alimentare pentru a imbunatati gustul, aspectul sau pentru a prelungi termenul de valabilitate se numesc  E-uri.

-Consumul excesiv pot cauza alergii, dureri de cap, stari de oboseala si afectiuni cardiovasculare. In functie  de efectele pe care le provoaca  in corpul uman aditivii alimentari sau E-urile sunt etichetate ca nepericuloase, periculoase, cancerigene si foarte cancerigene, unele dintre ele sunt asociate cu nivel crescut al colesterolului.

-Aspartanul- E951- este asociat cu peste 70 de boli canceroase. Incalzit la peste 30 de grade elbereaza metanul.Este folosit in industria alimentara  ca indulcitor, nelipsit in guma de mestecat, produse zaharoase sau bauturi racoritoare. Aspartanul duce la scaderea imunitatii, la aparitia bolilor pulmonare, infectii intersitiale si urinare.

 

-Glutamantul de sodium -E621- Acest aditiv alimentar nu actioneaza numai la nivelul gustului ci si al creierului uman 9da creierului impresia ca acel aliment este foarte gustos), consumat in cantitati mari putem suferi de ameteli, dureri de cap, senzatie de greata.

 

-Sulfatul de sodium –E514-afecteaza vezica biliara.

 

-Lactatul de calciu- E327- prezinta printre efectele adverse stari de hipercalcemie si insuficienta renala.

 

-Nitratul de sodium –E251- si E250- impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta. In multe zone din Romania nitratii sunt prezenti si in apa de baut si pot avea consecinte grave asupra sanatatii. In cazul copiilor mici (sugarilor)  urmarile sunt tragic pentru ca acestia blocheaza  hemoglobin si copii mici pot sa moara prin asfixiere cerebrala.

 

-Brumatul de potasiu –E924-des intalnit in produsele de panificatie trebuie consumat cu moderatie deoarece consumul excesiv poate duce la aparitia de greata, varsaturi, diaree.

 

-E 104-  este intalnit in sucurile de grepfuit rosu, acesta trebuie consumat cu moderatie mai ales in produsele copiilor , deoarece este responsabil cu aparitia de ADHD.

 

-Dioxidul de sulf –E220-intalnit in bere si vin.

-Printre  cele mai periculoase E-uri  se numara E102 sau tartrazina, un colorant galben foarte nociv care se gaseste in bauturi, mustar, peste afumat, sosuri, branzeturi, lapte aromat, incre de peste si gem.Acesta poate genera tumori  tiroidiene, pune in pericol sanatatea ficatului si a rinichilor.

-E110- sau colorantul galben , se gaseste in dulciuri, prajituri, budinci.

-E120-este responsabil de provocarea alergiilor.

-E124-un colorant rosu care se gaseste in mezeluri este un aditiv toxic ce produce tumori pe glanda tiroida.

-Mezelurile in special parizer, crenvusti, bauturile racoritoare si preparatele conservate cu substante chimice supe la plic si alimente afumate contin cele mai multe E-uri  din categoria periculoase. Exista substante avand o contributie semnificativa la aparitia diferitelor tipuri de cancer. Din categoria lor fac parte: E131; E123; E142; E211; E213; E214; E215.

-Detoxifierea la nivel de celula prin dezlegarea focusata a noxelor toxice lasata de aditivii alimentari prin tratamentele cu aparatele Bicom Optima, Diamond, Kidling este o realizare efectiva de intrerupere a fenomenului de autodistrugere in corp. Pentru mai multe informatii despre medicina energoinformationala va rugam sa accesati www.dermavital-med.ro

                                     Dr Ilincea Iuliana-medic diagnosticare energetic -DermaVital

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golRevin la cumpărături