Ce se intampla in corp cand nu bem apa? Se produce colesterol!

Ce se intampla in corp cand nu bem apa?

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corpul omenesc, incepand cu celulele, sangele, neurotransmitatorii si terminand cu organele. Astfel, creierul contine 90% apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia  de a transmite mesajele  catre toate organele  cu viteze uluitoate; neurotransmitatorii – responsabili de transmiterea acestor mesaje – contin tot 90% apa. Este de inteles atunci, de ce cand nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect  mesajul ,,mi-e sete”, asa incat setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe.”Celulele corpului nostru nu se ating intre ele , pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii” -R.Vornehm

Ce se intampla cand apa din corp este murdara?

Celulele comunica  printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei  si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea  purifica celula si o ajuta  sa functioneze corect. Daca nu  bem apa regulat, celulele se intoxica.Cand membrana unei celule  nu este bine hidratata,  corpul declanseaza un mecanism  de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare. Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea.Ce este aceasta pelicula?Surpriza. Este colesterol.

Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului.Studiile efectuate  au aratat ca in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.

Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate  se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer (studiile  facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica  intre ele).

Ce se intampla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa, NU SE BEA APA IN TIMPUL MESEI!?)?Corpul  nostru are nevoie de sange  pentru a efectua  procesul digestiv si este binecunoscut  faptul ca sangele  este compul 80%din apa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sangele trebuie sa fie hidratat  corect inainte de masa. Altfel sangele  se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata extrage apa din organele vitale. In organismul nostru fiecare celula,  fiecare componenta „lupta” pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.Sangele nu face exceptie de la acest principiu, asa incat, este extrem de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Sangele nu  va mai extrage apa din organele  vitale pentru a realiza procesul de digestie , iar corpul va ramane sanatos. „Sunt oameni care tusesc, ii apasa inima sau au  colici dupa masa.Acele organe care ne dor dupa ce mancam sesizeaza ca nu au destula apa”, spune Ralph Vornehm.

La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Cand cartilagiul este deshidratat,  incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum  si sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele  de sange sunt cauzate de lipsa apei din corp. Presupunem, insa, ca durerile sunt mai mult decat  o rugaminte pe care corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: „Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!”.