Celulita – un fenomen care afecteaza intregul corp

Celulita apare sub forma de tesut conjunctiv slab, cu brazde si gropite pe pielea coapselor, stomacului si feselor. Celulita se vede mai intai pe coapse, atat pe partea interioara cat si exterioara.

Mai multe etape

Celulita trece prin mai multe etape.

Prima etapa poate fi detectata doar la un test special, a-2-a etapa devine vizibila  atunci cand pielea este “stoarsa” in timp stai in picioare incordat sau in timpul mersului, în lumina sidefie.  Al 3-lea stadiu este intotdeauna vizibil.

Istoria celulitei

Celulita nu este un aspect din timpurile moderne, ea a existat dintotdeauna dar pana la mai putin de trei decenii in urma, doar o femeie din trei cu vârsta de peste 30 de ani a fost afectata de aceasta. Acest lucru s-a schimbat: de la sfarsitul anilor saptezeci, din ce în ce mai multe femei si tot mai tinere au facut celulita.

1996: bine-cunoscutul expert, prof. dr. F.G. Nuernberger de la Clinica de Dermatologie a Spitalului Universitar Rudolf Birched din Berlin, a descoperit ca „mai mult de 80% din toate femeile sufera de asa-numita celulita” (Medical Tribune, 4-1996). Intre timp, fetele sunt afectate de coaja de portocala a pielii si asta chiar înainte de a ajunge la pubertate.

Celulita: un fenomen

Barbatii sunt si ei afectati de celulita. Celulita sau „piele alveolata” apare in forma de tesut conjunctiv slab, cu santuri si umflaturi pe pielea de pe coapse, brate, stomac si fese insa cele mai afectate zone sunt coapsele pe interior si în exterior.

Tratamente diferentiate

Singura modalitate de a obtine rezultate reale asupra celulitei este prin tratamente diferentiate. Fluxul limfatic trebuie sa fie stimulat si, în acelasi timp, tesutul conjunctiv ar trebui să devină ferm. Cele mai multe persoane au simultan adipocitati locale si sunt totodata si supraponderale iar metabolismul grasimilor ar trebui să fie stimulat.