Firul de par si epilarea IPL

Firul de par este compus din proteine si keratina ,cresterea lui incepand de la folicul care are o structura asemanatoare unui sac situat imediat sub piele. Atasate de foliculul de par se gasesc glande sebacee care produc sebum sau grasime pentru lubrefiere . Cu exceptia palmelor, talpilor si buzelor sunt situate peste tot pe suprafata pielii .Fiecare fir de par este compus din trei straturi :medula(doar in firele groase),cortex(textura si culoare),cuticula.(subtire,incolor).

Pentru ca parul si foliculii sa asigure un proces de crestere normal, structura parului trebuie sa fie protejata si mentinuta intr-o stare de sanatate. Sunt foarte multe elemente care pot deteriora structura firului de par .

-Chimicalele:vopseaua de par, decolorantii si substantele pentru permanent

-Expunerea-expunerea indelungata la soare sau caldura (inclusiv aparatele pentru uscat parul sau indreptarea acestuia)

-dieta improprie

-tratamente (cel mai frecvent ne referim la chimioterapie) care pot avea efectul devastator de rupere a celulei din structura firului de par

Intelegand structura firului de par, vom sti sa ingrijim mai bine parul si ce metode de epilare sa adoptam .IPL-lumina pulsata este indicata oricarei varste si sex (copii-barbati-femei),merge pe orice culoare de par si ten ,toate acestea deoarece aparatul are posibilitati de adaptare si reglare .Epilarea este definitiva (in locul unde a cazut firul de par,niciodata nu mai apare un altul) .Se recomanda o intretinere anuala .