Masajul abdominal

Masajul abdominal este masajul facut in spatiul peretelui abdominal ,zona sensibila fara suport osos intre rebordurile costale si pubis, hipocondrul drept epigastru hipocondru stang.Este atat un masaj teraputic cat si un masaj estetic,sau amandoua in acelasi timp!

Masajul abdominal are numeroase beneficii precum usurarea digestiei,o buna functionare a splinei ,ficatului,bilei ,intestinului,stomacului precum si imbunatatirea calitatii pielii,slabire,remodelare. Prin acest masaj se îmbunătăţeşte digestia, absorbţia şi tranzitul intestinal, prevenindu-se constipaţia şi ulcerul gastric.. Este şi o metodă eficientă pentru slăbirea în zona abdomenului având în vedere că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în această zonă. Cu acest masaj, înlăturăm „focul” ficatului, ceea ce duce la o stare emoţională foarte si un psihic relaxat .Framantarea puternica a stomacului si a organelor reproductive diminueaza durerile menstruale, cele de cap si amelioreaza simptomele afectiunilor digestive

Pozitia este in decubic dorsal (asezat pe spate) cu genunchii indoiti astfel incat musculatura abdominala sa fie relaxata sa putem lucra. Se respiră normal în timpul masajului. Se sta in dreapta pacientului. Se realizeaza mai intai o lubrifiere intinzad crema ,apoi cu miscari ample se aplica din centru spre lateral, apoi cu miscare de intoarcere iarasi spre centru, astfel incat sa acoperim toata zona abdominala.

Masajul acestei zone se efectueaza intotdeauna in sensul acelor de ceasornic, al miscarii peristaltice (de digestie,evacuare)Dacă în timpul masajului se observă o senzaţie de căldură, de foame sau un sunet ca şi cum ar fierbe ceva sau chiar flatulenţe, este normal. În medicina tradiţională chineză se spune că în această parte a abdomenului se află punctul de plecare al yinului şi yangului, al energiei şi sângelui. Masajul abdominal reglează energia organismului, scăzând energiile negative şi sporindu-le pe cele pozitive.

Pe langa stimularea interna vom lucra si asupra stratului superficial de grasime care uneori este asociat cu celulita Se efectueaza miscari ample de incalzire cu toata palma de jur imprejurul buricului dupa care se fac mici frictiuni care cuprind toata zona(miscari in sensul acelor de ceasornic).Apoi se efectueaza framantari (dupa ce muschiul este suficient deincalzit) si presiuni cu ambele palme.

Se poate incheia cu prinderea de o parte si de alta cu palmele (degetelefiind orientate spre spate) si o tragere in sus in acelasi timp sprecentrul abdomenului si apoi usor in sus. Acest procedeu confera oputernica stare de relaxare.

Stiati ca:

  • culoarea galbena are efect asupra digestiei lenese.
  • fiecare organ are funcţia sa. Dacă un organ este afectat, suprasolicitat sau intoxicat, întreg sistemul se prăbuşeşte iar sistemul imunitar suferă. Este un efect domino.
  • uleiul de ricin -este un ulei puternic care ajută la eliminarea deşeurilor din organism de la nivelul zonei unde este aplicat
  • corpul este templul tau
  • Intre creier si burta, legaturile de comunicare chimica sunt nesfarsite, chiar daca acum se stie ca intestinul functioneaza independent de creier, secretand proprii mesageri hormonali in functie de conditiile locale – stres, probleme de alimentatie, infectii