Masaj terapeutic

Durerile musculare si articulare, durerile menstruale, insomnia, anxietatea si stresul reprezinta doar cateva dintre cele mai frecvente situatii care beneficiaza de tratament prin masaj terapeutic. Exista insa si afectiuni mai grave ameliorate in acest fel, masajul therapeutic fiind utilizat astazi in multe ramuri medicale, cum ar fi: obstretica, ortopedie, reumatologie, pacienti infectati cu HIV, precum si in cazul cardiacilor si al bolnavilor de cancer. De fapt, e greu de numit o situatie in care nu e util masajul terapeutic, imbunatatirea starii pacientilor fiind evidenta. Chiar si atunci cand nu suntem bolnavi !!!!!

Zone de actiune ale masajului terapeutic

Masaj terapeutic la gat

Gâtul este un barometru al stresului. Muşchii lui sunt echipaţi cu ‘captatori’ sensibili la frig, căldură, oboseală şi stres . Cu cât ne-am simţit mai agresaţi şi mai grăbiţi în cursul zilei, cu atât mai rău ne doare el seara. Pentru că prezintă – mai des decât bărbaţii – o hiperexcitabilitate neuromusculară în această zonă, femeile sunt din start mai predispuse la acest gen de dureri cervicale. Gâtul, o victimă a stresului, a mişcărilor greşite, a pernelor uzate. Orice gest anormal şi – pe deasupra – repetat, orice poziţie neadaptată şi prelungită, ajunge, într-o bună zi, să ne „sucească gâtul”!… Poziţia cefei este condiţionată de informaţiile primite de la ochi, urechi, maxilar şi sprijinul plantar.

Masaj terapeutic la spate

Deşi cartilajele vertebrelor cervicale se uzează o dată cu vârsta, relele tratamente ce le sunt aplicate de „posesor” pot degenera şi în blocaje şi redori /limitări ale mişcărilor unei articulaţii/. Ligamentele devin tensionate, iar uneori se contractă si devenind dureroase la palpare sau apar dureri spontane .Subluxaţile sunt deplasările , torsionările şi alunecările care duc la nevrite, nevralgii, tulburări trofice, compresiuni arteriale, nervoase sau limfatice, aparand tulburari organice, cum ar fi :

– Compresia la nivelul coloanei cervicale C1-C7 dă tulburări cerebrale, cefalee, ameţeli, tulburări oculo-motorii, migrene, insomnii

– Compresia la nivelul coloanei toracale T1-T4 dă tulburări de ritm cardiac, senzaţii de sufocare, dispepsii, tuse nervoasă, parestezii în membrele superioare

– Compresia la nivelul coloanei toracale T4 -T9 dă tulburări ale plămânului şi pleurei

– Compresia la nivelul coloanei toracale T9 -T10 dă tulburări ale stomacului

– Compresia la nivelul coloanei toracale T10-L1 dă tulburări intestinale

– Compresia la nivelul coloanei lombare L1-S1 duc la tulburări genito-urinare, frigiditate, disfuncţii sexuale.

Masaj anticelulitic
Masaj de relaxare