Sa mancam constient= traim sanatosi
Atentie la alimentele pe care le consumati si mai ales la coloranti;
-E102-104-110-122-124-129 sunt suspectate de declansarea sindromului ADHD la copii (dereglare de atentie si hiperactivitate)
-E-102-104-110-122-123-124-151 sunt suspectate de declansare reactii alergice ;
–Gust– in multe alimente gata preparate supe, sosuri, mezeluri –glutamat E620-E625;
–Ingrosare-budinca, marmelada, dulciuri si produse cu procent mic de grasime
– Caragenan– E407 sunt studii care pun acesta in legatura cu provocare cancer;
-Agar –E406, E410, E440 sunt fara nici un pericol;
–Aroma– sunt 2500 de arome aprobate si puse in circuitul alimentar. Astazi putem pastra alimentele mai mult, rar se mai strica datorita conservantilor pe care ii contin.
–Acidul sorbic – E200-203-E211-213 se gsesc in margarina, sosuri, mezeluri, sucuri, pot declansa alergii;
–Dioxid de sulf –E220-E223- se gasesc in fructe uscate sau vin;sunt cauza durerilor de cap la multe persoane dupa consumul de vin;
–Nitrate– se gasesc in afumaturi –E249-E252, pot provoca cancer in legatura cu amoniacul din diferite alimente;
–Inlocuitori de zahar– aspartam E951; cyclamat E952- pot provoca cancer si distruge flora intestinala.
Concluzie:
Nu toate Eurile sunt neaparat pentru fiecare om periculoase , dar pe durata este recomandat sa se renunte la aceste Euri !
Studiu pus la dispozitie de Institutul Academic Gesundund Activ (Germania) = sanatos si activ