Supa de pastarnac cu fructe de mare
2 bucati pastarnac, 1 ceapa marime medie, 350 apa(se poate pune 1 lingurita vegeta naturala),
4 tije de asmatui(se poate inlocui cu patrunjel, sau leustean, dupa preferinta),
70 gr. fructe de mare(3-4 bucati, depunde de marime),
150 gr. jaurt 1-3% grasime, sare piper dupa gust,
Contine: 91Kc, 12 gr. proteina, 7 gr.hidrocarbura, 1 gram grasime.
Pregatire:
pastarnacul se curata, spala si marunteste,la fel si ceapa, se spala fructele de mare si se pun intr-o sita la scurgere.
Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga pastarnacul maruntit si ceapa, se fierbe la foc mic 18-20 minute,
se adauga jumatate din asmatui(patrunjel sau leustean,) se mixeaza totul, se pune la o parte,
se adauga 100 gr. din jaurt, se amesteca usor, se adauga sare si piper dupa gust.
Se adauga fructele de mare si se decoreaza cu asmatuiul ramas(patrunjel, sau leustean)
Cantitatea este pentru una persoana, fel principal sau seara.
Pofta buna!