Tratament antiaging

De ce tenul nostru ajunge sa îmbătrânească, să-si piardă tonusul, elasticitatea si aspectul pe care le preţuim atât de mult? Odată cu trecerea timpului, agresiunile pe care le suportă pielea sunt tot mai multe, iar efectele lor se însumează. Cel mai important factor, în tot acest proces, este cel numit în literatură „photo damage”, adică efectul dăunator al luminii solare. Lumina solară conţine un spectru larg de radiaţii: lumină vizibilă, lumină infraroşie* produc senzaţia de căldură pe care o resimţim când ne expunem la soare şi sunt reponsabile de arsuri sau insolaţie*şi cea ultravioletă care produc bronzul*efect profund dăunător: produc distrugeri ale ADN-ului celular, care dupa ani de zile devin iremediabile*.Totodată tenul devine uscat, subţiat, cu deficit de producţie al sebumului şi apar petele pigmentare. Pe scurt, acestea sunt caracteristicile tenului îmbătrânit.

Primele metodele încercate pentru a remedia aceste efecte au fost cele cu laser (Skin resurfacing) şi peelingul chimic. Aceste tratamente antiaging sunt foarte eficiente, dar şi foarte agresive, ceea ce le face sa fie greu de suportat şi să fie necesar un interval lung de timp pentru recuperare (ca dupa o arsura), până când pielea îşi recapată aspectul şi funcţiile normale.

Pentru aceste motive au fost dezvoltate tehnicile numite şi „non-ablative”, adică tehnici care nu mai îndepărtează straturile de celule superficile, ci determină straturile profunde să genereze noi celule, care le vor îndepărta pe cele vechi. Tratamentul antiaging SKIN REJUVENATION cu IPL este la ora actuală metoda cea mai bine tolerată, care obţine rezultate comparabile cu cele „ablative”, dar care este mult mai uşor suportată. Microdermabraziunea poate fi complementara si sinergica cu SkinRejuvenation, rezultatele potentindu-se reciproc.

Tratament antiaging IPL Skin Rejuvenation

AntiagingIn cadrul unui tratament antiaging cu IPL, pulsul de lumină intensă este absorbit in structurile profunde si generează efecte biologice, cele mai importante fiind creşterea fluxului de sânge, stimularea regenerării celulare şi a formării fibrelor noi de colagen. Efectul obţinut este de reîntinerire cu 2-5 ani, dispariţia vaselor de sânge dilatate şi a petelor pigmentare. Se poate aplica tenului, gâtului, decolteului si mâinilor.

Diversele neregularitati, precum petele pigmentare, micile vase de singe etc. absorb mai multa lumina decit tesuturile adiacente, deci se vor incalzi mai mult. Efectul acestei incalziri a pielii si a stratului dermic si hipodermic stimuleaza productia de colagen, dar si tonifica metabolismul general al tenului, care va deveni mai ferm, mai proaspat, cu micsorarea diametrului porilor si egalizarea texturii si culorii pe intreaga suprafata. Ridurile au tendinta sa se micsoreze si sa dispara pentru ca sunt “sterse” de colagenul nou care se produce si se acumuleaza sub suprafata pielii..

Efecte ale tratamentului antiaging IPL

• Eliminarea sau reducerea rosetei si a micilor vase capilare inestestetice

• Eliminarea sau reducerea dis-colorarilor

• Cresterea fermitatii tenului

• Reducerea diametrului porilor

• Egalizarea texturii si tonusului

• Disparitia sau reducerea ridurilor fine

Recomandari inainte de tratamentul antiaging

Anti-aging moisturizerInaintea tratamentului antiaging:

• Trebuie evitata bronzarea cu 4-6 saptamini inainte si dupa SkinRejuvenation, datorita sensibilizarii tenului, pentru ca expuerea la razele soarelui (sau ale solarelor artificiale) creste posibilitatea aparitiei efectelor nedorite

• Graviditatea contraindica acest tratament – asteptati pina dupa nasterea copilului

• Utilizarea medicamentelor foto-sensibilizante contraindica SkinRejuvenation

Recomandari dupa tratamentul antiaging

Dupa tratamentul antiaging:

• De cele mai multe ori, timpul asa-zis de recuperare este mic, sau egal cu zero

• Imediat dupa tratamentul antiaging se poate resimiti o usoara senzatie de caldura sau de mincarime, care este normala si dispare dupa citeva ore. Se pot atenua prin folosirea unor comprese reci sau a unui gel pe baza de Aloe Vera

• Se poate aplica un machiaj non-organic (mineral), dar gentil, cu atentie. Acesta poate servi si pentru protejarea pielii impotriva razelor soarelui.

• Pielea supusa tratamentului antiaging trebuie menajata in zilele imediat urmatoare acestuia. Se va evita frictionarea sau escorierea precum si expunerea la caldura excesiva – cum ar fi baile fierbinti, saunele, dusurile, uscatoarele de par etc.

• Se vor evita exercitiile fizice intense timp de doua zile dupa tratamentul antiaging, pentru a preveni transpiratia abundenta si roseata aferenta.

Centrul Dermavital va pune de asemenea la dispozitie  masaje de relaxare si reflexoterapie.