Tratamente antiacneice – Acneea, o problema care se poate rezolva!

Nu exista o terapie standard pentru acnee. Tratamentul trebuie individualizat in functie de aspectul clinic si sa fie orientat astfel incat sa poata fi influentati mai multi factori patogenici. Inainte de administrarea unei terapii, sunt necesare cateva masuri generale, cum ar fi: curatirea pielii afectate, sa nu se foloseasca preparate grase, sa se avite strangerea cosurilor si sa fie reglat intr-o anumita masura stilul de viata.

Din pacate, acneea nu este o boala acuta, de aceea evolutia ei alterneaza cu faze de „vindecare” si de „exacerbare”(acutizare).

Tratamentele clasice medicale se refera la o terapie antiseboreica, keratolitica, antimicrobiana, antiinflamatorie, in aplicatii topice (externe) sau sistemice. In functie de evolutia clinica, acestea se pot combina. De cele mai multe ori, aceste terapii clasice, nu duc la rezultate satisfacatoare, de aceea se apeleaza la terapiile moderne, fizicale, neinvazive, fara de care e de neconceput obtinerea vindecarii acneei.

lTratamente acnee. TERAPII ANTI-ACNEE

Aceste terapii moderne, actuale, se refera la metode biofizicale care apartin de dermato-cosmetica:

– microdermabraziune cu ultrasunete;

lumina intens pulsata;

peeling biologic implantat;

tratamente cu oxyjetSTAR Hyperbaric;

cryoterapie (cu aparatul LEO);

– extractii dermatologice;

– aparatul cu UVA+UVB; 

tratamente cu Bicom Optima;

– masca antiacneica.
Tratamente antiacneice
– Printr-o tehnologie avansata, pe care ne-o confera aceasta aparatura, se ajunge la combaterea inflamatiei, se stopeaza activitatea in exces a glandelor sebacee, se stimuleaza microcirculatia sangvina si limfatica, creste activitatea sistemului imunitar, reducand sensibilitatea pielii fata de hormonii androgeni printr-o regenerarea biologica a pielii.

Aceste terapii fizicale neinvazive, nu prezinta efecte secundare in comparatie cu tratamentele sistemice de lunga durata cum sunt cele cu antibiotice si retinoizi sau aplicarea externa a unui peeling chimic.

In functie de evolutia post-terapeutica, se stabileste si numarul sedintelor de tratament iar in intervalul dintre terapii, tenul trebuie sa fie ingrijit cu produse corespunzatoare. Efectele terapiilor sunt mentinute in permanenta sub control dermatologic si, in functie de rezultate se stabilesc in continuare posibilitatile de mentinere a unui ten cu aspect normal.